Nieuws

Nieuwsflash 12/01/2012

PERSBERICHT in verband met Bartels Hekwerken.

Heras installeert eerste iGate in België. Lanaken heeft primeur met mondiale designklassieker.

In december 2011 is de eerste Heras iGate geplaatst in België. Bartels Hekwerken uit Lanaken heeft de Belgische primeur van deze innovatieve vrijdragende schuifpoort. In 2011 werd deze poort onderscheiden met ’s werelds meest prestigieuze designprijzen, de red dot award en de iF award.

Met de iGate zet Heras de trend van op het gebouw afgestemde buiteninterieurs door. De schuifpoort is verkrijgbaar in diverse lengte-uitvoeringen, voor 3 tot 9 meter vrije doorgang en in verschillende hoogten.

Iedere iGate is uniek

Edwin van Roessel, productmanager Heras: “De naam verwijst naar het innovatieve design maar hoofdzakelijk naar de klant als individu. Iedere poort is namelijk af te stemmen op de persoonlijke wensen van architect of eindgebruiker. Of het nu gaat om de expressie van de poortbeplating, de gewenste kleuren van coating of leds of de toe te passen elektronica. Met de geperforeerde panelen is ieder gewenst uiterlijk te creëren met eigen designs of bedrijfslogo’s. Zo heeft Bartels hekwerken gekozen om het Heras logo op haar iGate te plaatsen. De keuze van Bartels Hekwerken om de iGate voor haar pand te plaatsen is overigens niet direct verrassend. Het bedrijf is één van de verdelers van Heras producten in België.
De iGate zorgt voor een nieuwe eerste indruk van een gebouw. Het is dé poort voor high-end-locaties waar men kiest voor uitstraling en/of een statement wil maken met de entree.”

Innovatie en individueel

De vrijdragende poort iGate is ontworpen door WeLL Design en binnen één jaar ontwikkeld door de R&D-afdeling van Heras. iGate staat voor innovatief en individueel. De afgeronde hoeken zijn nieuw voor (elektronische) schuifpoorten. Led-verlichting geeft de poort een futuristisch uiterlijk en meer veiligheid. Een open/dicht alarmering met flitslicht is standaard geïntegreerd in de poortvleugel. Het ontwerp is doorgetrokken tot de behuizing van de aandrijving en de zuil.

bartels_bedrijf

i-achter-800